Nederlands - Corrubedo

fotoreizen in

Corrubedo, Galicië, Spanje

 


 

 

waar de bergen van zand zijn


'De grote granieten muur van de Sierra de O Barbanza wilde niet zomaar plotseling sterven in de oceaan. Hij gaf er de voorkeur aan zich af te scheiden van de ruige kustlijn en daarmee een wonderbaarlijk, uniek en fascinerend voorbeeld van natuurlijke diversiteit achterlatend.'

 

 

Paradijs


Wij organiseren het gehele jaar door diverse boeiende en leerzame fotografie workshops en fotoreizen in Galicië in Spanje. Voor liefhebbers van nog ongeschonden en wilde natuur, schitterende landschapen en interesse in een unieke cultuur is Corrubedo zeker een must. Corrubedo is een klein vissersplaatsje gelegen aan de kust van Galicië en is in alle aspecten een waar paradijs. Deze schitterende streek in het noordwesten van Spanje met haar fraaie landschappen, haar altijd verrassende natuur en haar magisch licht  maakt een fotografische kennismaking met deze streek tot een unieke ervaring. De onvoorspelbare natuur en de soms ruige omgeving kunnen het fotograferen van dit alles soms tot een lastige aangelegenheid maken, maar met onze professionele begeleiding en deskundig advies zul je zeker niet teleurgesteld worden. De fotoreizen zijn het gehele jaar mogelijk en worden volledig afgestemd (zover mogelijk) op de individuele wensen van de deelnemers. Dus als je een reis voor vrienden, familie of plaatselijke fotografieclub wilt organiseren, dan behoort dat natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

 

 

Corrubedo


Thuisbasis van deze workshops en fotoreizen in Galicië in Spanje is dus het kleine Corrubedo, dat pittoresk vissersdorpje gelegen direct aan de kust van de Atlantische oceaan. Ons comfortabel huis bevindt zich op slechts een minuut lopen van de open zee en maakt deel uit van ´Complexo Dunar de Corrubedo e Lagoas de Carregal e Vixan´ (The Dunes of Corrubedo National Park). Dit natuurpark, direct gelegen aan het strand van Corrubedo, heeft een unieke natuurlijke zandduin van meer dan 1 kilometer lang. Het zand is lichtgeel tot goud gekleurd, er waait het gehele jaar een constant afkoelende wind.


 

 

accomodatie


Onze exclusieve en comfortabele accomodatie in authentieke Spaanse stijl, bevindt zich in het centrum van Corrubedo op slechts korte loopafstand van de Atlantische Oceaan. Er zijn 3 twee-persoonskamers beschikbaar voor onze gasten met elk twee eenpersoons bedden. Verder maak je gezamenlijk gebruik van een gedeelde badkamer, salon, keuken en gezellige tuin.

 

 

 

programma


Al onze fotografie workshops gedurende de fotoreizen in Corrubedo zijn in principe te voet en je zal op deze manier deze unieke omgeving bijzonder intens gaan ervaren. Een redelijk goede lichamelijke conditie is gewenst en je dient rekening te houden met alle mogelijke weersomstandigheden. Op verzoek kunnen we met lokaal vervoer eventueel uitstapjes maken naar een van de andere dorpjes of natuurgbieden in de omgeving. We wandelen iedere dag in de meest fotografisch inspirerende omgevingen en dat ook op de mooiste momenten voor wat het licht betreft. Nogmaals, het licht in Corrubedo is magisch! We zullen regelmatig pauzeren om dat bijzondere licht en zijn schaduwen te analyseren, om onze ogen te trainen in het ontdekken van alle kleine en bijzondere details, zoals van die voetafdruk in het zand, de altijd veranderende structuur van het zand, de bloemen, de strcturen in de rotsen en nog veel meer. Dit alles zal je één laten worden met deze omgeving. Nogmaals, een unieke ervaring.

De dagelijkse programmering is o.a. afhankelijk van het jaargetijde en de lokale weersomstandigheden;

  • dag 1: aankomst in Corrubedo, diner
  • dag 2 t/m 7: diverse workshops op locatie waarbij aandacht voor o.a. natuur-, landschaps-, macro-, documentaire- en portretfotografie. Theoretische en practische professionele ondersteuning gedurende het gehele verblijf en het uitvoerig bespreken van het gemaakte fotowerk.
  • dag 8: ontbijt en afscheid van Corrubedo (afhankelijk van persoonlijke reisplannen).

 

 

prijzen


De prijzen van onze (standaard) fotoreizen naar Corrubedo zijn gebaseerd op een verblijf van 8 dagen/7 nachten. De prijzen zijn inclusief alle maaltijden en (non-alcoholische) dranken tijdens deze maaltijden, beginnend met diner op dag van aankomst (dag 1), en ontbijt op dag van vertrek (dag 8).7 Nachten in een (eventueel gedeelde) comfortabele twee persoonskamer. Tijdens het gehele verblijf intensieve fotografische begeleiding en bespreking van alle resultaten.

De groepen bestaan uit maximaal 6 personen. Privéaccomodatie en fotografische begeleiding behoort ook tot de mogelijkheden (meerprijs).

 

  • Privéaccomodatie € 1600,00
  • 2 personen € 1400,00 per persoon
  • 3 of meer personen €1200,00 per persoon. Bij gewenst privégebruik van kamer, meerprijs van €400,00

 

Reizen van en naar Corrubedo zijn niet inbegrepen.


inschrijfformulier_fotoreis_Corrubedo_Galicie_Nederlands.pdf

 

 

....spelende walvissen....


¨Je hoeft niet persé naar het uiteinde van de wereld te gaan voor het maken van een spectaculaire foto...., maar het kán natuurlijk extra inspireren! Wind, afgelegen en verlaten locaties, tropische temperaturen, kou, 5-7 meter hoge golven, ....of hoger.... Een uniek ecosysteem, uit het wáter opspringende dolfijnen en/of een spelende walvis.... Corrubedo, gelegen direct aan de Atlantische Oceaan...., een unieke fotografische ervaring!¨

 

 

'Look deep into nature, and then you will understand everything better'


Albert Einstein