Nederlands - Fotoreizen Corrubedo, Galicië, Spanje

Voor optimaal kijkcomfort, toets F11. Om de pagina te verversen, toets F5.

 

 

Fotoreizen in

Corrubedo, Galicië, Spanje

 


 

 

 

 

 

Waar de Bergen van Zand zijn


'De Grote Granieten Muur

van de Sierra de O Barbanza 

wilde niet van het ene op het andere moment

zomaar eenvoudigweg

 sterven in de Oceaan.

Hij gaf er de voorkeur aan

zich af te scheiden van deze Ruige Kustlijn

met de vorming van een

wonderbaarlijk, uniek 

en fascinerend voorbeeld

van natuurlijke Diversiteit.'

 

 

 

 

 

 

 

Paradijs


Het gehele jaar door organiseren wij diverse boeiende en leerzame fotografie workshops en fotoreizen in Galicië in Spanje. Voor liefhebbers van nog ongeschonden en wilde natuur, schitterende landschapen en interesse in een unieke cultuur is Corrubedo zeker een Must. Corrubedo is een klein vissersplaatsje gelegen aan de kust van Galicië en is in alle aspecten een waar Paradijs. Deze schitterende streek in het noordwesten van Spanje met haar fraaie landschappen, haar altijd verrassende natuur en haar magisch licht  maakt een fotografische kennismaking met deze streek tot een unieke ervaring. De onvoorspelbare natuur en de soms ruige omgeving kunnen het fotograferen van dit alles soms tot een lastige aangelegenheid maken, maar met onze professionele begeleiding en deskundig advies zul je zeker niet teleurgesteld worden. 

De fotoreizen zijn het gehele jaar mogelijk en worden volledig afgestemd (zover mogelijk) op de individuele wensen van de deelnemers. Dus als je een reis voor vrienden, familie of plaatselijke fotografieclub wilt organiseren, dan behoort dat natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

 

 

Corrubedo


Thuisbasis van onze workshops en fotoreizen in dit gedeelte van Galicië in Spanje is dus het kleine Corrubedo, dat pittoresk vissersdorpje gelegen direct aan de kust van de Atlantische oceaan. Ons comfortabel huis bevindt zich op slechts een minuut lopen van de open zee en maakt deel uit van ´Complexo Dunar de Corrubedo e Lagoas de Carregal e Vixan´ (The Dunes of Corrubedo National Park). Dit natuurpark, direct gelegen aan het strand van Corrubedo, heeft een unieke natuurlijke zandduin van meer dan 1 kilometer lang. Het zand is lichtgeel tot goud gekleurd, er waait het gehele jaar een constant afkoelende wind.


 

 

Accomodatie


Onze exclusieve en comfortabele accomodatie in authentieke Spaanse stijl, tevens Bed & Breakfast, bevindt zich in het centrum van Corrubedo op slechts korte loopafstand van de Atlantische Oceaan. Er zijn 3 twee-persoonskamers beschikbaar voor onze gasten met elk twee eenpersoons bedden. Verder maak je gezamenlijk gebruik van een gedeelde badkamer, salon, keuken en gezellige tuin.

 

 

 

 

Programma


Al onze fotografie workshops gedurende de fotoreizen in Corrubedo zijn in principe te voet en je zal op deze manier deze unieke omgeving bijzonder intens gaan ervaren. Een redelijk goede lichamelijke conditie is gewenst en je dient rekening te houden met alle mogelijke weersomstandigheden. Op verzoek kunnen we met lokaal vervoer eventueel uitstapjes maken naar een van de andere dorpjes of natuurgebieden in de omgeving. We wandelen iedere dag in de meest fotografisch inspirerende omgevingen en dat ook op de mooiste momenten voor wat het licht betreft. Nogmaals, het licht in Corrubedo is magisch! We zullen regelmatig pauzeren om dat bijzondere licht en zijn schaduwen te analyseren, om onze ogen te trainen in het ontdekken van alle kleine en bijzondere details, zoals van die voetafdruk in het zand, de altijd veranderende structuur van het zand, de bloemen, de structuren in de rotsen en nog veel meer. Dit alles zal je één laten worden met deze magische omgeving. Nogmaals, een unieke ervaring.

De dagelijkse programmering is o.a. afhankelijk van het jaargetijde en de lokale weersomstandigheden;

 • dag 1: aankomst in Corrubedo, diner
 • dag 2 t/m 7: diverse workshops op locatie waarbij aandacht voor o.a. natuur-, landschaps-, macro-, documentaire- en portretfotografie. Theoretische en practische professionele ondersteuning gedurende het gehele verblijf en het uitvoerig bespreken van het gemaakte fotowerk.
 • dag 8: ontbijt en afscheid van Corrubedo (afhankelijk van persoonlijke reisplannen).

 

 

Prijzen


De prijzen van onze (standaard) fotoreizen naar Corrubedo zijn gebaseerd op een verblijf van 8 dagen/7 nachten. De prijzen zijn inclusief alle maaltijden en (non-alcoholische) dranken tijdens deze maaltijden, beginnend met diner op dag van aankomst (dag 1), en ontbijt op dag van vertrek (dag 8). 7 Nachten in een (eventueel gedeelde) comfortabele twee persoonskamer. Tijdens het gehele verblijf intensieve fotografische begeleiding en bespreking van alle resultaten.

De groepen bestaan uit maximaal 6 personen. Privé accomodatie en privé fotografische begeleiding behoort ook tot de mogelijkheden.

 

 • Privé accomodatie en privé fotografische begeleiding € 1600,00.
 • 2 personen € 1400,00 per persoon.
 • In groepsverband van maximaal 6 personen. Geen minimum aantal deelnemers: €1200,00 per persoon. 
 • Bij gewenst privégebruik van kamer, meerprijs van €400,00.

 

Reizen van en naar Corrubedo zijn niet inbegrepen.


inschrijfformulier_fotoreis_Corrubedo_Galicie_Nederlands.pdf

 

 

Vervoersmogelijkheden naar Corrubedo


 • Met eigen vervoer
Vanuit Nederland kun je Corrubedo in Galicia, Spanje in 2 dagen bereiken. Bij vertrek rond 7 uur 's ochtends (Bergen op Zoom) is het mogelijk om rond 7 uur 's avonds in de buurt van de Spaanse grens te arriveren (omgeving Biarritz) . Overnachting aldaar. Afstand Bergen op Zoom-omgeving Biarritz ongeveer 1100 km. Als je rond 8 uur 's ochtends weer vertrekt, dan kun je rond 20.00 uur in Corrubedo arriveren. Afstand (omgeving) Biarritz-Corrubedo ongeveer 900 km. De wegen zijn uitstekend. De totale afstand is 2000 km (vanaf Bergen op Zoom).

De kosten bedragen ongeveer € 700,00- € 800,00 bij gebruik van een middenklasse auto en 'standaard' hotel. In dit bedrag zit alle brandstof, tol in Frankrijk en Spanje, eten, drinken en hotelovernachtingen voor de heen- en terugreis. Deze gegevens zijn gebaseerd op reizen per auto met 2 personen.

Heb je individueel ingeschreven en je wilt niet vliegen, dan is het natuurlijk aan te raden om te carpoolen, indien mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op voor verdere informatie.

 • Vliegen en bussen
Vanaf Amsterdam zijn er 2 keer per week rechtstreekse vluchten naar Santiago de Compostela. De vluchten worden uitgevoerd door de Spaanse vliegmaatschappij Vueling op maandag en donderdag. Bij tijdig reserveren kun je een retour Amsterdam-Santiago de Compostela boeken voor rond de € 160,00 all-in (incl. koffer max 23 kg). De vlucht duurt ongeveer 2,5 uur.

Vanaf de moderne luchthaven van Santiago de Compostela is er een comfortabele busverbinding naar het busstation in Santiago de compostela. De bus vertrekt direct vanaf de uitgang van de aankomstterminal van de luchthaven. De bussen rijden ieder half uur, vanaf 7 uur in de ochtend tot 1.00 uur 's nachts. De bussen vanaf Santiago de Compostela naar de luchthaven rijden vanaf 6 uur 's ochtends tot 12 uur 's nachts. De rit duurt ongeveer een half uur en de kosten voor een enkele reis bedragen € 3,00. Reserveren niet nodig.

Vanaf Santiago de Compostela reis je verder met de bus naar Ribeira. Ook voor deze busverbinding geldt dat je reist met een comfortabele bus, De reistijd bedraagt een kleine 2 uur, 1,5 uur met de expressbus. Raadpleeg hiervoor de tijden. Al reizende met de bus kun je genieten van de indrukwekkende landschappen. 
Kosten rond de € 8,00, enkele reis. Reserveren niet nodig. 
Er zijn geen toiletten aan boord. 

Vanaf Ribeira is het nog ongeveer 20 minuten naar Corrubedo met de lokale bus. De bus stopt practisch voor onze woning. De kosten voor deze rit bedragen € 1,40 voor een enkele reis. Ook hier geldt, reserveren niet nodig.

 • Vliegen en taxi

De kosten voor een taxi luchthaven Santiago de Compostela-Corrubedo bedragen ongeveer € 125,00 enkele reis (richtprijs). De afstand is  85 km en de reistijd per taxi bedraagt 1 uur en 10 minuten.

 • Met de trein
Je kunt eventueel ook met de trein reizen, Amsterdam-Santiago de Compostela. Vanaf Santiago de Compostela reis je weer verder met de bus. Reistijd trein, ongeveer 3 dagen. Ik heb geen persoonlijke ervaring hiermee.
Voor uitgebreide informatie, zie https://www.nsinternational.nl/nl/rondreistickets
 
 • Vliegen/treinen en persoonlijk ophalen op luchthaven
Neem voor alle mogelijkheden hiervoor contact met ons op.

 

 

 

 

 

 

....spelende walvissen....


'Je hoeft niet persé naar het uiteinde van de wereld te gaan

voor het maken van een spectaculaire foto....,

maar het kán natuurlijk extra inspireren!

Wind, afgelegen en verlaten locaties, tropische temperaturen, kou,

5-7 meter hoge golven, ....of hoger....

Een uniek ecosysteem,

uit het wáter opspringende dolfijnen,

....een spelende walvis....

in Corrubedo,

gelegen direct aan de Atlantische Oceaan....

aan het uiteinde van de wereld.

Een Unieke fotografische ervaring!'

 

 

 

 

 

 

'Look deep into nature,

and then you will understand everything better'


Albert Einstein

 


 

 

 

 

 

Corrubedo


De weg naar de vuurtoren

 

 

 

 

Corrubedo


Abra de Corrubedo

 

 

 

 

Corrubedo


Dieren

 

 

 

 

Corrubedo


Architectuur

 

 

 

 

Corrubedo


Barreiros

 

 

 

 

Corrubedo


Bloemen

 

 

 

 

Corrubedo


Cabo Corrubedo

 

 

 

 

Corrubeo


De katten en honden van Corrubedo

 

 

 

 

Corrubedo


Kerkhof St María de Corrubedo

 

 

 

 

Corrubedo


Corrubedo

 

 

 

 

Corrubedo


Curotiña

 

 

 

 

Corrubedo


Enseada de Balieiros

 

 

 

 

Corrubedo


De Vuurtoren van Corrubedo

 

 

 

 

Corrubedo


Lagoa de Carregal

 

 

Corrubedo


lllote de Ferreira

 

 

 

 

Corrubedo


Monte Facho de Corrubedo

 

 

 

 

Corrubedo


Mosselzaad visserij

 

 

 

 

Corrubedo


Corrubedo en de Oceaan

 

 

 

 

Corrubedo


Oliveira

 

 

 

 

Corrubedo


Nationaal Park Natural de Complexo Dunar de Corrubedo e Lagoas de Carregal e Vixán

 

 

 

 

Corrubedo


Praia da Ladeira

 

 

 

 

Corrubedo


Praia das Barreiras

 

 

 

 

Corrubedo


Praia de Corrubedo ou das dunas

 

 

 

 

Corrubedo


Praia do Prado

 

 

 

 

Corrubedo


Punta de Galega

 

 

 

 

Corrubeda


Enseada de Santa Uxia

 

 

 

 

Corrubedo


Sportieve bezigheden in Currubedo

 

 

 

 

Corrubedo


Punta Outeiro dos Corvos

 

 

 

 

Corrubedo


Punta Pozo Salgueiro

 

 

 

 

Corrubedo


Punta do Congo

 

 

 

 

Corrubedo


Punta Laxa Brava

 

 

 

 

Corrubedo


Serans

 

 

 

 

Corrubedo


Punta Paxariñas

 

 

 

 

Corrubedo


Rio Pedra

 

 

 

 

Corrubedo


Santiago de Compostela

 

 

 

 

Corrubedo


Pontevedra

 

 

 

 

Corrubedo


Monte Castrocidade - Miradoiro do Castro da Cidade